Prasa do miesa kt

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacji od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w form zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej sumie rozbitych plastrów w czasie bliskiego czasu czasu - ok. 800 części w czasu godziny, przy czym mięso nie może żyć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi nadzwyczaj funkcjonalna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na umiejętności i poczuciu otrzymywanym od 1990 roku występuje na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.